Arbetet med miljö och hållbarhet är en självklarhet och ett ständigt pågående arbete inom Mila Silver. Här förklarar vi bakgrunden till de val vi gör och på vilket sätt det påverkar människan och planeten. Förnyelsebara material

Ett smycke i äkta silver (925 sterling silver) är inte bara hållbart, det är även förnyelsebart. 
Ett silversmycke kan lagas och poleras, smältas ned och göras om. Livslängden är på så vis oändlig. 

Guldet som används vid tillverkning av bokstavsberlocker och ringar är 90% återvunnet. Våra guldsmycken och smycken med diamanter tillverkas av Guldbolaget. Diamanterna vi använder är labbodlade diamanter eller naturliga diamanter som är certifierade enligt Kimberly processen. Läs mer här

 

Hållbar smyckesdesign

Designen av en produkt är extremt viktigt när vi talar om hållbarhet.
Mila Silver undviker att lansera smycken baserat på säsong eller trend. Vi arbetar kontinuerligt med sortimentet. Ny design lanseras när den är genomarbetad och klar och har en framtid i sortimentet.

Att kombinera smycken och på sätt skapa nya looks är också ett förhållningssätt som bidrar till en mer långsiktig och hållbar konsumtion.
Mila Silvers stilrena design möjliggör stor variation och långsiktigt användande. Ett smycke som köptes för flera år sedan kan kombineras med en av årets nyheter.

 

Lagning, polering & återbruk

Vi vill att Mila Silvers smycken ska få ett långt liv!
Därför lagar vi och polerar smycken köpta på Mila Silver. 
Under designprocessen blir det ibland spillbitar över. Mila Silver skapar nya modeller och limited edition lanseringar av dessa delar för att på så sätt skapa helt unika smycken genom återbruk. Vi lagar och polerar smycken som är köpta hos oss. 
 

Tillverkning i Europa & Sverige

Vår tillverkning är förlagd i Sverige och i Europa.
Tack vare närliggande tillverkning och ett fåtal involverade partners kapar vi långväga transporter (vilket innebär lägre koldioxidutsläpp) och skapar en lättnavigerat och snabbt produktionsled. 


Miljövänliga fraktförpackningar & askar

Mila Silvers smycken levereras i askar tillverkade av FSC certifierad kartong och vattenbaserat lim. Askarna tillverkas i Danmark. Närliggande produktion innebär kortare transportsträckor och lägre koldioxidavtryck och CO2 -utsläpp. 

Vi har valt bort fraktpåsar med stötdämpning av bubbelplast och levererar våra smycken i fraktpåsar gjorda av Eco certifierat kraftpapper. 
Vårt mål är att allt emballage skall gå att återvinna. 
Vi återanvänder kontinuerligt förvaringspåsar från leveranser till förvaring av smycken i vårt lager. Vi sparar kartonger och emballage som vi kan använda vid större leveranser. Askar tillverkade av FSC certifierad kartong & vattenbaserat lim.


Fraktpåsar av Eco certifierat kraftpapper utan bubbelplast som stötdämpning.

 

/ Mila Silver