How it worksHow it worksHow it worksHow it works

Från idé till färdigt sample

Mila Silvers smyckesdesign tas fram i egen verkstad.
Från skiss eller idé till ett fysiskt sample i silver. Genom tillverkningen får designern Maria Laakso en uppfattning om proportioner, passform och design. En viktig del av designprocessen som bidrar till att smycket håller hög kvalitet och får ett långt liv i sortimentet.

Traditionella metoder

Mila Silvers silversmycken tillverkas under traditionella metoder som gjutning och traditonellt silversmide.
Varje smycke slipas och poleras för hand av skickliga tillverkare i Polen och Spanien eller av Maria själv i Mila Silvers verkstad.

Våra material

Alla silversmycken från Mila Silver är tillverkade i 925 sterling silver. Det är den officiella och godkända kvalitén för silversmycken. Silverhalten är 92,5 % rent silver, resterande procent är restmetaller för att smycket ska vara hårt och hållbart.
925 silver deklareras i silversmycken med stämpeln 925.
Guldsmycken från Mila Silver tillverkas av 90% återvunnet guld. Våra guldsmycken och silversmycken med diamanter tillverkas i Sverige av Guldbolaget.
Våra diamantsmycken innehåller etiskt labb-odlade diamanter och naturliga certifierade diamanter. De naturliga diamanterna är godkända enligt EU:s regelverk 2368-200 och i enlighet Kimberleyprocessen.

/Mila Silver